06 Haziran 2023

Değerli Paydaşlarımız,

Ufuk Avrupa Küme 5 Enerji alanı kapsamında, daha evvel sizler ile paylaşılmış olan önemli gelişmeleri bir kez daha bilgilerinize sunmak isteriz.

Ortak Arama Duyuruları, Önemli Başvuru Tarihleri ve Önemli Etkinlikler:

Niyet Beyanı Formları

İngilizce dilinde doldurulması gereken bahse konu formlarda yeterliliklerini ve koordinatör olma motivasyonunu realist bir şekilde ortaya koyan paydaşlar içerisinden seçilecekler ile birebir toplantıların gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Önemli Dokümanlar

Bahse konu rapor gelecek dönem çağrılarının dayanaklarına ışık tutmaktadır.

Rapor, AB'nin 2022'deki ana araştırma ve yenilik (R&I) faaliyetleri ile Horizon Europe, Horizon 2020 ve Euratom programının devamı hakkında ilginç ve genel bir bakış sunmaktadır.

Söz konusu dokümanda, Avrupa'nın biyometan endüstrisini büyütmek, enerji güvenliğini artırmak ve AB'nin rekabetçi, düşük karbonlu ekonomi hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak için yürütülen araştırmaları sergilenmektedir.

Söz konusu dokümanda, ulaşımda kullanılan yakıtların, AB'deki en büyük sera gazı (GHG) emisyon kaynakları arasında yer almakta olduğu belirtilmekte olup, bu kapsamda Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşma hedefi doğrultusunda, ulaşım sektöründe temiz enerji geçişini destekleyecek ve AB'nin enerji bağımsızlığına yardımcı olacak yenilenebilir yakıt teknolojilerini gösteren ve AB tarafından Ufuk 2020 döneminde finanse edilen 15 proje tanıtılmaktadır.

Diğer Önemli Gelişmeler: