ÖDEME SÜRECİ

Destek, mali belgeler ve varsa istenen diğer belgelerin uygun bulunması sonrasında ödenir. Destek kapsamında, onaylanan her bir başvuru  için en fazla 15.000 Avro karşılığı harcamalar TL olarak ödenecektir.

Destek kapsamında üniversitelere ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara destek üst limitini aşmamak kaydıyla yıllık üyelik bedelinin tamamı ödenir. Destek miktarı, ulusal mevzuat uyarınca KOBİ statüsündeki firmalar için yıllık üyelik bedelinin %80’i ile sınırlıdır.

Desteğe konu ağa üyelikle ilgili işlemlerin tamamlanması ve alınması gerekiyorsa resmi onaylara ilişkin sorumluluklar başvuru sahibi kuruluşa aittir.

Yıllık üyelik bedeline ilişkin fatura ödeme dilekçesinde belirtilecek olan başvuru sahibi kişi/kuruluş adına düzenlenmiş olmalıdır. Fatura ile dilekçede yer alan kişi/kuruluş ismi uyumlu olmalıdır. 

  • Ödeme için gerekli belgeler TÜBİTAK’a iletilir.
  • Ödeme belgelerinin incelenmesi ardından ödeme işlemleri başlatılır.  Ödeme sürecinde TÜBİTAK ödeme belgeleri kapsamında başvuru sahibinden ek bilgi/belge talep edebilir.
  • Döviz cinsinden yapılan harcamalar, ödeme belgesinin düzenlendiği günün TCMB döviz satış kuru üzerinden Türk Lirası olarak hesaplanır ve toplam destek tutarını aşmamak üzere TL olarak ödenir.
  • Ödeme belgelerinin muhasebe birimine iletilmesinin ardından başvuru sahiplerine bilgilendirme e-postası gönderilir.
  • Üyelik bedelinin ilgili ağ hesabına ödendiğini gösteren dekont, TÜBİTAK’ın destek ödemesini destek alan kişinin belirttiği banka hesabına gerçekleştirdiği tarihten 15 gün sonrasına kadar TÜBİTAK’a e-posta yoluyla iletilmelidir.
  • TÜBİTAK fatura karşılığı destek vermektedir. Kur değişimi nedeniyle oluşan fark veya banka havale masrafı gibi giderler destek kapsamında değildir.
  • Destek tutarı hesaplanırken 488 sayılı Damga Vergisi Kanununa ekli I sayılı Tablonun IV. Makbuzlar ve diğer kâğıtlar hakkındaki hükmü gereğince, destek ödeme tutarı üzerinden 0,00948 oranında damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.