erc2
  09 Aralık 2022

Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council−ERC), öncül (frontier) araştırma projelerini ve bu projeleri gerçekleştirecek olan bilim insanlarını sadece bilimsel mükemmeliyet kriterine göre değerlendirerek fonlamaktadır. Advanced Grant (AdG) çağrısı son 10 yıl içerisinde dünya çapında ileri düzey araştırmalara imza atmış, araştırma ekibine sahip ve bilim camiasında lider pozisyonda olan bilim insanları için uygundur. Projelerin süresi maksimum 5 yıl olup, proje başına öngörülen bütçe 2,5 Milyon Avro’ya kadar çıkmaktadır. AdG çağrısı hakkında daha fazla bilgi edinmek için AdG'a özel sayfamızı buradan ziyaret edebilirsiniz. 

ERC-2023-AdG çağrısı başvurulara açılmıştır. Son başvuru tarihi 23 Mayıs 2023.

Çağrı başvuru sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

TÜBİTAK tarafından geliştirilen ERC Baş Araştırmacı Geliştirme Programı'na (EBAG) başvuru yaparak proje yazma ve sunma eğitimi, proje ön değerlendirme desteği, mülakat eğitimi desteği alabilirsiniz. TÜBİTAK EBAG Programı bu çağrı kapsamında açıktır ve son başvuru tarihi 8 Nisan 2023'tür.

Çağrı ile ilgili sorularınız için ERC Ulusal İrtibat Noktaları olarak ncperc@tubitak.gov.tr adresinden bizlerle irtibata geçebilirsiniz.