Başlangıç ve Bitiş Tarihi

01 Haziran 2022-30 Kasım 2025

Koordinatör

IKERLAN S. COOP (İspanya)

Bütçe

9.350.775,00 €

Türk Ortaklar

IMECAR Elektronik ve Limited Şirketi

Desteklendiği Program ve Alan
İklim, Enerji ve Mobilite
Desteklendiği Çerçeve Program

Ufuk Avrupa / İklim Enerji ve Mobilite

Projenin CORDIS Linki
CORDIS Link
Proje İnternet Sitesi
www.hypobatt.eu
HYPOBATT

Projenin Amacı
     Projede büyük yerleşik bataryalara sahip elektrikli gemilerin hızlı dönüş süreleri ile iki Avrupa limanında modüler çoklu MW şarjı gerçekleştirmek için kıyı ve gemi tarafında gerekli sistemlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 


Bilimsel Çıktı/Ürün/Kazanım
    HYPOBATT, gemilerin şarj istasyonuna bağlanarak çok kısa bir süre içinde şarj edilmesini mümkün kılacak modüler, hızlı ve basit çok megawatt'lık bir şarj sistemi sağlayacaktır. Liman tarafındaki şarj istasyonlarının modüler olması nedeniyle, elektrikli liman araçları da ileride bu altyapıyı kullanarak bir limanın genel CO2 dengesini azaltacaktır. Projenin diğer hedefleri, feribotlar için hızlı şarj sisteminin standartlaştırılması ve bataryalı tekneler için yeni iş modellerinin geliştirilmesidir. Bu sayede, elektrikli feribot işletmelerinin diğer yerlerde daha güvenli, daha hızlı ve daha sürdürülebilir hale gelmesi amaçlanmaktadır.


Küresel Ölçekli Büyük Sorunlarla Mücadele
    Elektrikli tahrik sistemine sahip gemi bataryalarının gemi ve kapasite bağımsız bir şekilde şarj edilebilmesi ve bu sayede elektrikli deniz araçlarına geçişin hızlandırılabilmesi ile iklim değişikliğinde büyük etkisi olan fosil yakıtların olan bağımlılık azaltılabilecektir.


Endüstriyel İnovasyon (Ürün ve süreçler yanında hizmetlerdeki inovasyon da dâhil)
    Moduler çoklu MW şarj desteği ile evrensel bir gemi şarj altyapısı


Ulusal Politika ve Stratejilerde Araştırmadan Kaynaklanan Değişiklikler
    Başarılı ve güvenli bir şarj sisteminin geliştirilmesi ve bu sistem sayesinde limanlarda oluşturulacak altyapı yardımı ile elektrikli deniz araçlarına yatırımlarda artış gözlemlenebilir.


Yurtdışına Bağımlılığa ve Cari Açığa Etkisi
    Projede süresince elde edilecek teknik bilgi birikimi ile rekabetçi ürün geliştirme politikaları oluşturulabilir ve ülkemizin pazar payı artırılabilir.

Meslekî Becerilerin ve Profesyonel Yeteneklerin Geliştirilmesine Katkısı
    Proje süresince diğer partnerlerlerle yapılacak koordine çalışmaladaki bilgi paylaşımı sayesinde kolektif olarak teknik ve mesleki bilgi birikimi oluşturulabilecektir. 
 

BAŞARI HİKAYELERİ