Başlangıç ve Bitiş Tarihi

01 Ocak 2022-31 Ağustos 2026

Koordinatör

Research Institute of Sweden AB (RISE)

Bütçe

5 415 727 €

Türk Ortaklar

Kansai Altan Boya Sanayi ve Ticaret A.S.

Desteklendiği Program ve Alan
İklim, Enerji ve Mobilite
Desteklendiği Çerçeve Program

Ufuk Avrupa- Küme 5: İklim, Enerji ve Mobilite

Projenin CORDIS Linki
CORDIS
Proje İnternet Sitesi
https://www.novoc.eu/
NoVoc

Projenin Amacı
    NoVOC, hem sulu hem de kuru elektrot üretim süreçlerini, batarya hücresi bileşenleri üretimi, hücre tasarımı ve hücre montaj süreçleri dahil olmak üzere pilot ölçekte çevre dostu, toksik olmayan üretim uygulamalarıyla çevresel etkileri ve maliyeti önemli ölçüde azaltarak ele almayı amaçlamaktadır. 


Küresel Ölçekli Büyük Sorunlarla Mücadele
    NoVOC, hızlı büyüyen elektromobilite alanında Avrupa'daki giga fabrikalarda üretilmesi amaçlanan, hem silindirik hem de kese biçiminde lityum iyon bataryalara (LIB) yönelik rekabetçi, düşük maliyetli ve çevre dostu yeni bir stratejik teknoloji oluşturacaktır.


Endüstriyel İnovasyon (Ürün ve süreçler yanında hizmetlerdeki inovasyon da dâhil)
    Çevresel açıdan sürdürülebilir ve enerji açısından verimli üretim süreçleriyle üretilen yeni nesil sulu ve kuru  elektrot üretim teknolojileri geliştirilecektir.


Ulusal Politika ve Stratejilerde Araştırmadan Kaynaklanan Değişiklikler
     LIB imalatında Avrupa'yı ön plana çıkarmak için, güvenli ve sürdürülebilir imalat açısından 'geleceğe hazır' yeni üretim yöntemlerine ihtiyaç vardır. Ayrıca, AB'nin 2050 yılına kadar iddialı iklim hedefleri ışığında, sıfır emisyonlu mobilite ve yenilenebilir enerji depolamayı mümkün kılmak için LIB'ler gibi yeni gelişen teknolojilere özellikle ihtiyaç duyulmaktadır. NoVOC projesi, sıfır emisyonlu hareketliliğe ve sağlık, çevre ve küresel iklim üzerinde minimum etki ile Avrupa'da yüksek yaşam standardını sürdürmek için doğru yönde önemli katkılar sağlayacaktır.


Meslekî Becerilerin ve Profesyonel Yeteneklerin Geliştirilmesine Katkısı
     Kansai Altan olarak bu proje kapsamında lityum iyon pil elektrotlarında kullanılabilecek bağlayıcılara dair bilgimizi arttıracağız. Bu sayede ileride Türkiye'de üretilen pillerin teknolojilerine katkı yapabileceğiz.
 

BAŞARI HİKAYELERİ